Bisnespöhinää-vaellus 2015

Kuin Piispaa pappilassa

Vaellus ja taistelu tuulta, kylmyyttä sekä hyttysisiä vastaan alkoi todenteolla ensimmäinen päivä heinäkuuta. Edellisenä päivänä Inarin seurakunnan kappalainen Mauno Hepola siunasi seikkailijan taipaleelle. Kokemus oli myös papille ensimmäinen. Seisoa kuohuvan Juutaanjoen törmällä ja pitää seikkailunnälkäiselle matkapuhe rukouksineen ja virsineen. Vaikka paikan päällä ei ollutkaan suurta saattoväen joukkoa, ainostaan pappi ja seikkailija, silti tunteet vyöryivät kosken lailla vuolaana. Kuin olisi riisuttu kaikesta ulkopuolisesta niin tunnekuohuissa tunsin itseni olevan. Voiko mies näyttää myös tunteitaan vai kuuluuko ne vain ”itkijänaisille?”

Arvatkaapa oliko tunteittensa vallassa helppo tehtävä hoitaa myös kameramiehen virkaa? Pyyhkiä kyyneleitä ja välillä vaihtaa kameran paikkaa kesken kaiken juhlavan kirkollisen toimituksen. Muutoinkaan en ole mikään ohjaaja Renny Harlin. Tällainen tuotos siitä kuitenkin syntyi.

Lapin herkkuja kuin kuninkaan hovissa

 

Lyhyen lepotauon jälkeen siirryin Hotelli Kultahovin AANAAR-ravintola saliin. Seikkailijalle tarjottiin viiden ruokalajin, palkittu Inari-menu, jonka on loihtinut rautaisella ammattitaidolla Keittiömestari Heikki Nikula. Tarjolla oli aitoja, suussasulavia Lapin makuja. Ravintolan raaka-aineet tuoretta ja lähellä tuotettuja.

Yllätyksellistä Bisnes Pöhinää

 

Jo ennen vaellukselle lähtöä on ehtinyt tapahtua paljon. Videokuvauksia Lahdessa, Helsingissä, Salossa, Haapajärvellä, Rovaniemellä ja Inarissa. Videomateriaalia on yhdeksän videoklipin verran ja reissu on hädin tuskin edes alkanut. Kaikille yhteistyökumppaneille tiedoksi. Kaikki videoklipit tulen esittämään, jossain vaiheessa, mutta tässä vain pitää hoitaa tietyssä järjestetyksessä. Tässä vasta rakennetaan koko Bisnes Pöhinää Vaellus 2015 brändiä. Olen saanut merikttävää apua Hanna-Reetta Männiköltä Bräditoimisto HUB WEARILTA.

Nyt sinulla on mahdollisuus tilata tyylikäs Bisnes Pöhinää Vaellus 2015 t-paita tai muki. Lisätietoa tuotteista saat ottamalla Hannaan yhteyttä.

t-paitabanneri

Kaikesta muuta hässäkästä ja pöhinästä huolimatta, pyrin keskittymään myös varsinaiseen asiaan eli vaeltamiseen. Tätä kirjoittaessa, istun hyttysten keskellä lomakylä Lapponian saunan takkahuoneessa ja kohta on tarkoitus lähteä jatkamaan matkaa Kaamasta kohti, jonne on vielä matkaa noin 17 kilometriä.

Katsotaan mitä matkanteko tuo tullessaan tyyntä vai myrskyä. Kaikki otetaan vastaan ja pyritään hetki ja askel kerrallaan mennä vain eteenpäin. Tulevana yönä varmasti muistan laittaa villapipon päähän sillä tänä aamuna pää oli kipeä, joka ei todellakaan johtunut kuperkeikkalimsasta.