Bisnespöhinää-vaellus 2015

Lapin kullan kimallusta

Reilun kahden viikon aikana on tapahtunut niin paljon ettei ole tahtonut perässä pysyä. Yllättävintä oli tutustua Rovaniemen leirintäalueella kahteen kullankaivajaan, jotka kutsuivat tutustumaan työhönsä. Pyysivät tulemaan linja-autolla Saariselälle, josta He lupasivat noutaa seikkailijan kyytiinsä.

Aluksi epäröin ajatusta lähteä kahden täysin tuntemattoman miehen matkaan, mutta seikkailunhalu oli niin voimakas, että suostuin heidän kutsuunsa. Linja-autossa meni rattoisasti, kun eräs oululainen mies oli myös menossa yhdeksän päivän vaellukselle Lapin tuntureille. Sain häneltä paljon arvokkaita vinkkejä. Kerroin, että Rovaniemellä telttani ei kestänyt sadetta vaan kasteli vaatteeni läpi märäksi. Hän sanoi, ettei minulla mitään mahdollisuuksia selviytyä Lapin tuntureilla huonolaatuisen teltan kanssa. Hätäännyin niin, etten tahtonut penkillä pysyä.

Onneksi Saariselältä löytyy Partioaitta www.partioaitta.fi, joten päätin käydä siellä katsomassa uutta telttaa. Soitin Scandinavian www.scandinavianoutdoorstore.com Tuotepäällikkö Kimmo Rantaselle ja kerroin tilanteestani etten tule selviytymään vaelluksestani aiemmin ostamallani teltalla. Sovimme, että saan hankkia Saariselän Partioaitasta uuden laadukkaan teltan ja he lähettävät vastaavan tilalle. Aivan käsittämättömän hienoa palvelua. Nyt minulla on neljän vuoden ajan Fjällräven Akka 2 varustettuna kaikilla herkuilla. Tyylikäs kotini on varustettu keittiötilalla sekä makuukammarilla, jossa on vielä pyykin kuivaus mahdollisuus.

Huippulaadukas neljän vuodenajan Fjällräven Akka 2

Huippulaadukas neljän vuodenajan Fjällräven Akka 2

Kultakuumen kourissa

 

Kullankaivajat Harri  Mäkelä ja Jari Neuvonen olivat jo vastassa, kun linja-auto pysähtyi Kuukkeli-kaupalle. Miehet poimivat kultakuumeessa hourelevan seikkailijan kyytiinsä ja kuljimme yli 30 kilometrimatkan. Muista Markku, ettei perillä matkapuhelin ja netti ei toimi. Aluksi olin hieman pelokkaan oloinen. Minne miehet ovat viemassä? Paikkaan jossa puhelin eikä netti toimi.

Palsinojalla on myös Lapin Kulllakaivajienliiton oma valtausalue, jonne kuka tahansa voi mennä kokeilemaan kaivamista. Tuhannesti kiitoksia Harri, Tor, ( erinomainen kokki ) Jari ja Erkki te piditte minusta hyvää huolta. Ruokaa ja juomaa oli riittävästi. Vierasmajassa nukuin kuin karhunpentu. Tuliko sitä kultaa? Katso oheinen videoklippi.

 

Suomen kallein vaellusateria?

 

Edellisessä blogissa jo mainitsin. Sain Wahlroosin omistamasta Joensuun kartonosta sulat hattuuni. Oulussa ompelija muokkasi sulkien asentoa näyttävämpään muotoon. Moni vastaantulija on luullut saksalaiseksi tai muuksi ulkomaaneläväksi.

Kartanosta sain myös ”matkaevääksi”  puolitoista kiloa fasaanin sisäfilettä. Valmistin  Bisnes Pöhinää hengessä juhla-aterian ja kutsuin Vuohensaaren leirintäaluuelta lomalaisia maistelemaan ”Nallen filettä.” Innokas lomalaistenjoukko seurasi vierestä ruuanlaittotouhujani. Jännitti vietävästi. Julkisesti en ole valmistanut sitten Hell´Kitchen-ohjelman. Kuinka onnistun ruuanlaitossa? Räjähtääkö kaasukeitin? Katso ruokashow!

Hiljaiseloa luonnonkauniissa Inarissa

 

Saavuin toisapäivänä Inariin ja telttailen Inarin leirintälueella, joka sijaitsee Inarijärven rannalla. Kohta alkaa vaellus todenteolla. Olen saanut runsaasti ohjeita ja vinkkejä kokeneilta eränkävelijöiltä. Kullankaivaja Tor ”Kossu” Kosonen neuvoi minua kävelmään tienvierustaa pitkin kohti Utsjokea ja poiketa vain nukkumaan erämaahan. Eteneminen on hieman rivakampaa sekä turvallisempaa. ”Kun olet laiduttanut itsestäsi yli 5 kiloa painu vasta sitten erämaahan” tokaisi eräs kokenut eränkävijä. Viisasta siis totella kokeneitten ohjeita.